Wat is de dikte van de Calico CT-1 Coating?

Calico’s CT-1 dry-filmsmeermiddel welke wordt gebruikt op motorlagers, klepveren, oliepomptandwielen, distributie- en transmissietandwielen is 0,2 mil “tot 0,4 mil” dik. Dit is in milimeters: 0.00508mm tot 0.01016mm. In inches is dit: 0.0002 inch tot 0.0004 inch.

Het vereist over het algemeen geen extra speling. Een voordeel van met Calico gecoate lagers is de mogelijkheid voor kleinere spelingen. Houd er rekening mee dat lagerspelingen van 0,002″ tot 0,003″ typisch zijn voor toepassingen met hoge prestaties.

Vraag dan even naar de mogelijkheden. Vanwege het coatingsproces kan het soms even duren voor een product weer voorradig is.

De Calico CT-1 dry filmsmeermiddel is van nature ‘opofferend’ en verslijt uiteindelijk. Maar in plaats van dat het motoronderdeel verslijt, absorbeert de coating de slijtage, waardoor u tijd en geld bespaart op dure motoronderdelen. Het is ook mogelijk om de gecoate onderdelen opnieuw te coaten en de levensduur ervan verder te verlengen tegen een fractie van de vervangingskosten, zie hiervoor de coating only pagina.

Minder frictie / wrijvingswarmte zal resulteren in maximale prestaties

Het voordeel is de betrouwbaarheid welke u inbouwt in uw motor. Bij “normale lagers” zou, zonder smering of langere onderbreking van smering rijden, altijd resulteren in motorschade, wat dan weer meer kosten met zich meebrengt. Denk dan aan de lagers, krukas of zelfs een drijfstang welke naar buiten komt.  Dit kan voorkomen worden door het gebruik van de gecoate lagers.

Alle coatings door Calico zijn economisch geprijsd. In veel gevallen hebben motorbouwers en autobezitters aanzienlijk meer bespaard door het gebruik van coatings dan de initiële kosten voor het laten coaten van onderdelen.

Merk
Cylinders
Motorinhoud
Open chat
Hallo 👋
Hoe kunnen wij je helpen?