Voordelen Calico Coating

 

VOORDELEN CALICO COATING

Onze gecoate lagers combineren de kwaliteit van de ACL RACE serie lagers Inclusief de bekende CT-1-coating van Calico coating. Deze Calico CT-1 coating voor de motorlagers bieden een Dry film smering, dat beschermt tegen tussentijdse oliegebrek, of lucht en of schuim in uw motor.

De Calico CT-1 coating zorgt voor een droge smering tijdens een smeer onderbreking, en wordt niet aangetast door stof of vuil.

Deze CT-1 coating is speciaal ontworpen om bestand te zijn tegen de extreme omstandigheden van de hedendaagse high-performance motoren. Het biedt dan ook de volgende voordelen:

Voordelen

GEÏNTEGREERDE VERMOGENS

CT-1 gecoate lagers hebben een uitstekend hechtingsvermogen, waardoor vuildeeltjes zich nestelen in het lager. Mede hierdoor zou een mogelijke schade aan de krukas worden voorkomen.

Verlaging van de OLIETEMPERATUUR

CT-1 gecoate lagers hebben een verlaging van de olietemperatuur laten zien tot wel 8°C – 11°C. Lagere olie temperaturen helpen ook bij het verlies van viscositeit als gevolg van extreme hitte.

Lage oliedruk/ olievermindering
Theoretisch draait een krukas op een dun laagje olie dat zowel de kruk als het lager beschermt.
Ervaringen uit de praktijk, zoals koud starten en ruige terreinomstandigheden, hebben het tegendeel bewezen dat dit niet altijd aanwezig is.

Onder normale omstandigheden zijn race lagers bestand tegen 12.000 psi Load capacity. Calico CT-1 gecoate lagers hebben een verhoogde draagvermogen tot 180.000psi Load Capasity

 

Merk
Cylinders
Motorinhoud
Open chat
Hallo 👋
Hoe kunnen wij je helpen?